Drivtang

Drivtang er tang og tare som er skylt på land. Denne tangen skal ikke spises, da man ikke vet hvor gammel den er. Sanker man derimot etter en skikkelig høststorm kan man finne helt ferske eksemplarer, men det krever litt erfaring og sunn fornuft.

Drivtang derimot kan også brukes og bør brukes mer! Den er ypperlig gjødsel og næring til hagen din. Drivtang er proppfull av viktige mineraler og sporstoffer som hagen din har godt av. Bruk den i blomsterbedene, pallekarmene eller rundt bærbuskene. Den er en god jordforbedrer og hjelper til med å holde på fuktighet. Det kan være lurt og skylle drivtangen i ferskvann for og få bort en del salt, men som oftes er dette ikke nødvendig. Den beste tiden og legge tang og tare i hagen er senhøst, vinter og tidlig vår. Slik at naturen rekker og bryte ned drivtangen til vekstsesongen starter.

Bruker du drivtang i hagen?

Published by V.F.O

30åring med aner fra Gildeskål, bosatt i Bodø med mann og barn. Oppvokst i fjæra og jobber for tiden som sjømathandler. Ønsker og inspirere, motivere og vise at sjømat trenger ikke være vanskelig eller kun fisk og skalldyr.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: