Oppskrifter

Rundstykker med butare

Her har du en enkel, men god oppskrift på halv grove rundstykker med tare(tang kan også benyttes)

Du trenger:

1kg mel(50/50 Siktet hvetemel og Sammalt hvetemel)

6dl vann

2dl rapsolje

2ts salt(gjerne bruk taresalt istedenfor, reduser litt på taremengden isåfall)

2ss tare

50gr gjær

1ts sukker

Frø etter ønske til pynt

Begynn med og blande lunket vann, sukker og gjær. Sett til side mens du blander alt det tørre i en annen bolle. Tilsett så gjærblandingen i det tørre og bland deigen. Tilsett oljen og kna deigen til den slipper bollen. Kna litt til før du dekker til bollen og hever til dobbel størrelse.

Når deigen er ferdighevet heller du den ut av formen og knar den litt til, før du deler den i emner på ca 50gram(jeg fikk 35 rundstykker da) kna og form emnene i ønsket fasong og sett på en langpanne med bakepapir.

Etterheves under plast/bomull til nesten dobbel størrelse. Pensles med et pisket egg. Du kan godt strø på litt frø etter ønske før steking.

Stekes på 200C varmluft i 12-15min. Følg med da alle ovner er litt forskjellige. Jeg steker to brett i slengen.

Serveres lune med godt smør til fiskesuppa, ferske reker eller skalldyr. Kan også brukes som vanlige rundstykker.

Trøffeltangsmør

Dette smøret kan du lage med den tang og tare typen du måtte ønske. Jeg har brukt trøffeltang, da den gjør seg veldig godt sammen med smør. Havsalat og tarmgrønske er også to typer som passer veldig godt i smør.

Trøffeltangsmør:
– 100gram mykt meierismør
– 2 finhakkede fedd hvitløk
– 1-2ts tørket trøffeltang

Pisk sammen alle ingrediensene og ha i en liten skål. Eller form små porsjonspølser i plastfolie eller matpapir. Oppbevares kjølig eller du kan fryse ned og ta opp før bruk.

Tangsmør m/chili
Fylt kveitespor
Tangsmør m/hvitløk
Fylt Ishavsrøye
Steinbit i form