Butare

Butare – Alaria esculenta. Denne brunalgen er veldig god og bruke i brød og bakst. Til innpakking av fisk eller i lasagne for og nevne noen få. Den kan tørkes for god holdbarhet, syltes eller fryses. Det aller beste er og tørke den. Når man så skal bløtlegge den er den som fersk og regne igjen. Bare husk og oppbevar tørket mørkt og tørt. Fersk kan ligge en liten uke i kjøleskap. Lukter den godt er den god, lukter den stygt? Kast den i komposten.

Den er i sesong nå og ut mot sommeren, bare husk og skyll den godt i havvann og unngå å knipe med deg reseptaklene. De er nest nederst på stilken litt før selve festet. Knip av Butaren er stykke over der igjen så er du sikret mer Butare i årene som kommer. Du finner den når fjæra er på sitt aller laveste. Bærekraftig høsting er alfa og omega både på land og til havs.

Published by V.F.O

30åring med aner fra Gildeskål, bosatt i Bodø med mann og barn. Oppvokst i fjæra og jobber for tiden som sjømathandler. Ønsker og inspirere, motivere og vise at sjømat trenger ikke være vanskelig eller kun fisk og skalldyr.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: