Hvalkjøtt er i sesong igjen og sesongen er kort! Sikre deg kystens delikatesse via din lokale sjømathandler eller lokale dagligvare, det blir heldigvis enklere og få tak i hvalkjøtt. Hval er bærekraftig og har en sunn næringsprofil som kan sammenlignes med storvilt, bare fra havet. Jeg spiser heller hval enn vanlig storfekjøtt, dersom jeg får velge selv.

Her har du oppskriften på en av mine klassikere, hval-karbonader.
Du trenger:
Du trenger:
400gram kjøttdeig av hval
2 fedd hvitløk
2-3ss melk(bruk det du liker, vann, fløte eller plantebasert)
1-2ts salt
1-2ts pepper
1/2ts timian
2-3 knuste einebær
Kjør alt untatt væsken i en foodprosessor til en glatt masse. Spe så på med litt melk til deigen «klumper» seg. Ha smør og olje i en varm stekepanne(helst jernpanne). Form passelige boller med en fuktet hånd og spiseskje, press dem så litt ned for og få dem i ønsket fasong. Stekes til de har en fin stekeskorpe på hver side og er gjennomstekte. Smakeprøver underveis er helt innafor!
Serveres med brunsaus, grønnsaker og litt tyttebær. Eller som vist her, på ei god brødskive med crispisalat, rødløk og remulade.
Spis hval med god samvittighet!