Hval-karbonader

Hvalkjøtt er i sesong igjen og sesongen er kort! Sikre deg kystens delikatesse via din lokale sjømathandler eller lokale dagligvare, det blir heldigvis enklere og få tak i hvalkjøtt. Hval er bærekraftig og har en sunn næringsprofil som kan sammenlignes med storvilt, bare fra havet. Jeg spiser heller hval enn vanlig storfekjøtt, dersom jeg får velge selv.

Her har du oppskriften på en av mine klassikere, hval-karbonader.

Du trenger:

Du trenger:
400gram kjøttdeig av hval
2 fedd hvitløk
2-3ss melk(bruk det du liker, vann, fløte eller plantebasert)
1-2ts salt
1-2ts pepper
1/2ts timian
2-3 knuste einebær

Kjør alt untatt væsken i en foodprosessor til en glatt masse. Spe så på med litt melk til deigen «klumper» seg. Ha smør og olje i en varm stekepanne(helst jernpanne). Form passelige boller med en fuktet hånd og spiseskje, press dem så litt ned for og få dem i ønsket fasong. Stekes til de har en fin stekeskorpe på hver side og er gjennomstekte. Smakeprøver underveis er helt innafor!

Serveres med brunsaus, grønnsaker og litt tyttebær. Eller som vist her, på ei god brødskive med crispisalat, rødløk og remulade.

Spis hval med god samvittighet!

Published by V.F.O

30åring med aner fra Gildeskål, bosatt i Bodø med mann og barn. Oppvokst i fjæra og jobber for tiden som sjømathandler. Ønsker og inspirere, motivere og vise at sjømat trenger ikke være vanskelig eller kun fisk og skalldyr.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: