Trøffeltangolje

Trøffelolje er fin og bruke dersom man synes trøffeltang i seg selv blir for kraftig på smak og lukt. Da oljen har den samme gode smaken, men i en mildere utgave.

For og lage trøffelolje trenger du en egnet flaske, olje etter eget ønske og trøffeltang. Jeg bruker rapsolje. Trøffeltangen kan være fersk eller tørket. Det velger du selv 😊

Putt renset trøffeltang på flasken og fyll på med ønsket olje. La stå 2-3 dager før bruk slik at den får godgjort seg. Ønsker du ekstra lang holdbarhet siler du av trøffeltangen etter en ukes tid og tar vare på oljen.

Trøffeloljen kan brukes på pasta, pizza, risotto, paella eller der du ellers ville ha brukt olje eller dressing. Du kan også smaksette oljen med andre ting som f,eks hvitløk eller chili.

Published by V.F.O

30åring med aner fra Gildeskål, bosatt i Bodø med mann og barn. Oppvokst i fjæra og jobber for tiden som sjømathandler. Ønsker og inspirere, motivere og vise at sjømat trenger ikke være vanskelig eller kun fisk og skalldyr.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: