Norichips

Har du lyst til og prøve noe skikkelig digg? Da bør du prøve Norichips! Ikke de arkene eller slike du kjøper i butikk, men hjemmelaget! 😁🌿

Du trenger fersk fjærehinne (du kan også bruke tørket) som må skylles og renses godt for skjell og sand. Klem av så mye væske du klarer og kjør fjærehinnen i en foodprosessor/blender til det er en fin masse. Fordel det så godt utover et bakepapir, strø litt nykvernet salt over og legg enda et bakepapir på toppen for og få det så flatt som mulig.

Stekes på 175C i ca 10min, før du tar av bakepapiret på topp og steker videre i ca 10min. Prøv deg litt frem da alle ovner er forskjellige.

Fjærehinnen skal være helt tørr. Knekk den så i biter og oppbevar på et luftett glass. Skikkelig digg snacks!

Kanskje et vegansk alternativ til tørrrfisk?

Published by V.F.O

30åring med aner fra Gildeskål, bosatt i Bodø med mann og barn. Oppvokst i fjæra og jobber for tiden som sjømathandler. Ønsker og inspirere, motivere og vise at sjømat trenger ikke være vanskelig eller kun fisk og skalldyr.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: