Hva er vell bedre enn og starte morgenen med en god youghurt med en næringsrik hjemmelaget granola? Normalt sett liker ikke jeg granola, men denne var skikkelig god. Jeg velger og tro at det er taren som gjør susen! Dette er også en super måte og få seg tare på dersom du er usikker på hva du kan bruke det i. Næringsrikt og godt. Her er iallefall min oppskrift på granola med tare.
Du trenger:
1 ss tørket sukkertare
1 ss tørket butare
1 ss tørket søl
250 gram havregryn
50 gram gresskarkjerner
50 gram sesamfrø
50 gram linfrø
1 ts salt
2 ss brunt sukker
150 g grovhakkede mandler
1 dl sitronsaft
2 ss nøytral olje
50 gram honning
50 gram lønnesirup
1 dl tørkede bananskiver
0,5 dl tørket tranebær eller rosiner
Start med og blande alt det tørre, men spar bananskivene og tranebærene til etter stekingen. Før du blander det våte for seg selv i en egen skål. Hell så det våte over det tørre og bland godt! Hell blandingen på en bakepapirkledd langpanne (du trenger to panner) og fordel alt godt utover. Det skal være et tynt lag slik at alt tørker. Stekes så i ovnen på 140 grader varmluft (150 grader ved over/undervarme) og bland/snu alt hvert 15min. Stekes til det er helt tørt (1 til 1,5 timer ca) Når blandingen er tørr og avkjølt blander du inn bananskivene og tranebærene.
Oppbevares 1-2mnd i en lukket beholder.
Blir du og prøve granola med tare?
