Her har du oppskrift på en enkel røre til bananlapper. Kjekk vis du har ett par overmodne bananer liggende. Jeg valgte og pimpe dem opp litt med blåbær og søl siden vi har to pjuske barn i hus for tiden.

Alle vet jo at blåbær inneholder mye antioksidanter, vitamin c og andre godsaker som er bra for immunforsvaret. Men viste du at Søl inneholder proteiner, vitaminer, mineraler og jod. I tillegg til at det er den tarearten med høyest innhold umami? Næringsbombe med andre ord.
Nok digresjoner, her er oppskriften:
2 modne bananer
2dl havregryn
2ss melk eller vann
1ts vaniljesukker
1ts bakepulver
2 egg
Slik gjør du:
Bland alt i en egnet skål, kjør det med en stavmikser til ønsket konsistens. Ta ca 1ss røre til hver lapp og stekes på hver side på middels varme til de er gyldne.

Dette er grunnoppskriften. Nå kan du tilsette diverse. Jeg brukte som sagt en neve blåbær og en 1/2ts søl. Kjør en runde med stavmiksern om du bruker ting i litt større biter.
Røra kan fint stå i kjøleskap natten over hvis du vil ha nystekte lapper til frokost.
Serveres med f,eks brunost, syltetøy, rømme eller hvitost.
