Bananlapper

Her har du oppskrift på en enkel røre til bananlapper. Kjekk vis du har ett par overmodne bananer liggende. Jeg valgte og pimpe dem opp litt med blåbær og søl siden vi har to pjuske barn i hus for tiden.

Høstlig kveldsmat

Alle vet jo at blåbær inneholder mye antioksidanter, vitamin c og andre godsaker som er bra for immunforsvaret. Men viste du at Søl inneholder proteiner, vitaminer, mineraler og jod. I tillegg til at det er den tarearten med høyest innhold umami? Næringsbombe med andre ord.

Nok digresjoner, her er oppskriften:

2 modne bananer

2dl havregryn

2ss melk eller vann

1ts vaniljesukker

1ts bakepulver

2 egg

Slik gjør du:

Bland alt i en egnet skål, kjør det med en stavmikser til ønsket konsistens. Ta ca 1ss røre til hver lapp og stekes på hver side på middels varme til de er gyldne.

Dette er grunnoppskriften. Nå kan du tilsette diverse. Jeg brukte som sagt en neve blåbær og en 1/2ts søl. Kjør en runde med stavmiksern om du bruker ting i litt større biter.

Røra kan fint stå i kjøleskap natten over hvis du vil ha nystekte lapper til frokost.

Serveres med f,eks brunost, syltetøy, rømme eller hvitost.

Published by V.F.O

30åring med aner fra Gildeskål, bosatt i Bodø med mann og barn. Oppvokst i fjæra og jobber for tiden som sjømathandler. Ønsker og inspirere, motivere og vise at sjømat trenger ikke være vanskelig eller kun fisk og skalldyr.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: