Hvit pizza med torsk!

  • Torskefjøl // Pizza ala Nord Norge –
    Har du prøvd torsk på pizza før? Hvis ikke så har du muligheten til og prøve nå!

Her er oppskriften, så les nøye før du setter igang! Den er beregnet på 4-6 porsjonspizzaer

Lag pizzabunn etter eget ønske eller kjøp ferdige porsjons-pizzabunner.

  • Hvit pizzasaus –
    3dl creme fraiche
    4 fedd hvitløk
    1ss sitronsaft
    1ss basilikum
    1ss timian
    1/2ts paprikapulver
    1/4ts salt

Hakk opp hvitløken og bland den og resten i creme fraichen. Smak til med sitronsaft. Smøres på pizzabunnen.

  • Ost!
    Vi brukte norvegia, men prøv gjerne mozzarella eller annen fastost.
  • Grønnsaker etter eget ønske.
    Vi har brukt grønne oliven i skiver, rød og grønn paprika, rødløk, cherrytomater og gressløk.

Vi har brukt to ulike marinader og laget 50/50 pizza, gjerne lag bare én av delene og dobble oppskriften, eller kjør på med 50/50 😄

  • Karrimarinade –
    1ss revet ingefær
    2ss soyasaus
    2ss olivenolje
    2ts honning
    3/4ts karri
    1ts paprika pulver
    1/2 ts pepper
    150gram torskefilet i terninger

Bland alt sammen og tilsett fisken. Marineres i minimum 10min.

  • Sitron, Rosmarin og fenikkel marinade –
    4 fedd hvitløk
    1ss fenikkelfrø
    3ss olivenolje
    3ss sitronsaft
    2ss rosmarin
    1/2ts salt
    150gram torskefilet i terninger
  • Bland alt sammen og tilsett fisken. Marineres i minimum 10min.
  • Forvarm ovnen/grillen til 300grader. Får du ikke 300grader i ovnen så bruk 250grader og øk steketiden noe.
  • Ta pizzabunnene og smør dem med hvitsaus. Legg på ost, grønnsaker, fisken og noen ferske reker. Dryss over sesamfrø til slutt. Stekes på pizzastein i 4-6min/til den er gylden.

Nytes slik den er eller med litt ruccola og fetaost på siden.

Husk noe godt og drikke! 😁

Published by V.F.O

30åring med aner fra Gildeskål, bosatt i Bodø med mann og barn. Oppvokst i fjæra og jobber for tiden som sjømathandler. Ønsker og inspirere, motivere og vise at sjømat trenger ikke være vanskelig eller kun fisk og skalldyr.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: