
- Torskefjøl // Pizza ala Nord Norge –
Har du prøvd torsk på pizza før? Hvis ikke så har du muligheten til og prøve nå!
Her er oppskriften, så les nøye før du setter igang! Den er beregnet på 4-6 porsjonspizzaer
Lag pizzabunn etter eget ønske eller kjøp ferdige porsjons-pizzabunner.
- Hvit pizzasaus –
3dl creme fraiche
4 fedd hvitløk
1ss sitronsaft
1ss basilikum
1ss timian
1/2ts paprikapulver
1/4ts salt
Hakk opp hvitløken og bland den og resten i creme fraichen. Smak til med sitronsaft. Smøres på pizzabunnen.

- Ost!
Vi brukte norvegia, men prøv gjerne mozzarella eller annen fastost. - Grønnsaker etter eget ønske.
Vi har brukt grønne oliven i skiver, rød og grønn paprika, rødløk, cherrytomater og gressløk.
Vi har brukt to ulike marinader og laget 50/50 pizza, gjerne lag bare én av delene og dobble oppskriften, eller kjør på med 50/50 😄
- Karrimarinade –
1ss revet ingefær
2ss soyasaus
2ss olivenolje
2ts honning
3/4ts karri
1ts paprika pulver
1/2 ts pepper
150gram torskefilet i terninger
Bland alt sammen og tilsett fisken. Marineres i minimum 10min.
- Sitron, Rosmarin og fenikkel marinade –
4 fedd hvitløk
1ss fenikkelfrø
3ss olivenolje
3ss sitronsaft
2ss rosmarin
1/2ts salt
150gram torskefilet i terninger - Bland alt sammen og tilsett fisken. Marineres i minimum 10min.
- Forvarm ovnen/grillen til 300grader. Får du ikke 300grader i ovnen så bruk 250grader og øk steketiden noe.
- Ta pizzabunnene og smør dem med hvitsaus. Legg på ost, grønnsaker, fisken og noen ferske reker. Dryss over sesamfrø til slutt. Stekes på pizzastein i 4-6min/til den er gylden.

Nytes slik den er eller med litt ruccola og fetaost på siden.
Husk noe godt og drikke! 😁
