Marinerte reker

Har du prøvd og marinere rekene til rekesmørbrødet? Supergodt og kjempeenkelt! 🦐🦐🦐

Til 4 personer trenger du:
🦐1,5kg ferske reker(fryst går også)
🦐1/2 rød chili
🦐2 lime
🦐1 appelsin
🦐1 sitron
🦐1bunt gressløk
🦐2 vårløk
🦐1 bunt bladpersille
🦐1/2 Spisspaprika
🦐1 hvitløksfedd
🦐Pepper, sukker og en god olivenolje.

Lag marinaden først. Vask sitrusfruktene og riv skallet på et rivjern. Skvis saften ut av dem. Hakk opp resten av grønnsakene i små biter. Hakk opp urtene. Bland alt og tilsett 3-4ss olivenolje. Smak til med pepper og sukker. Sett til sides mens du renser rekene.

Når rekene er renset blander du marinaden med dem og setter det hele kaldt. Gjerne ett døgn i forveien slik at smakene får trekt skikkelig inn.

Serveres på godt brød/loff med tangsmør og en liten dæsj majones.

Marinerte reker

Published by V.F.O

30åring med aner fra Gildeskål, bosatt i Bodø med mann og barn. Oppvokst i fjæra og jobber for tiden som sjømathandler. Ønsker og inspirere, motivere og vise at sjømat trenger ikke være vanskelig eller kun fisk og skalldyr.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: