Foccacia med sukkertare

Foccacia med sukekertare salt? Ja takk!
Denne er perfekt tilbehør til det meste av gryter, supper og sjømat-retter. Eller bare som snacks med masse godt smør på innimellom alt annet.

Har du lyst og prøve den selv?

Da trenger du:
– 8/9dl hvetemel
– 4dl vann
– 1pk tørrgjær
– 1 ts sukkertare/taresalt
– 1ss sukkertareflak
– 4-5 finhakkede soltørkede tomater
– Sorte oliven uten stein, delt i to eller skiver.
– God olivenolje

Start med og blande tørrgjær ut i lunket vann. Tilsett så litt og litt hvetemel før du knar inn sukkertaresaltet og de soltørkede tomatene. Tips. Ha olivenolje på fingrene når du knar. Deigen skal være smidig, men litt løs. Juster med mel eller vann/olje hvis den er for bløt eller tørr.

Sett så til heving i 30min eller dobbel størrelse.

Mens deigen hever smører du en langpanne (30x40cm) med masse olivenolje, gjerne overdriv litt.

Når deigen er ferdighevet heller du den i langpannen og presser den utover, slik at den dekker hele formen. Lag så små groper med fingrene før du strør sukkertaren og olivene over det hele.

Sprinkle på litt mer olje og stek på 180grader i ca 30min.

Sukkertare kan du lage selv, eller kjøpe her.

Published by Fesk-kjerringa

35 åring med aner fra Gildeskål, bosatt i Bodø med mann og 2 barn. Jeg heter Veronica og er kvinnen bak merkevaren Fesk-kjerringa og gründer av Opsahl sjømat. Jeg er en ekte seafoodie og har alltid elsket sjømat og livet i havet. Sjømat er mer enn bare fisk, og det ønsker jeg å formidle via mine kanaler i SoMe.

Leave a comment