Hvalkaker

Kjøttkaker av hval. Varier kjøttkakene dine med hvalkjøtt istedenfor storfe eller vilt. Smaker helt nydelig og er nesten flaut hvor billig hvalkjøtt egentlig er. Passer fint i disse tider hvor prisene stiger til himmels på annet kjøtt. Her er iallefall min versjon av hvalkaker.

Du trenger:

400gram kjøttdeig av hval

1/2 gul løk

2 fedd hvitløk

2-3 ss melk(bruk det du liker, vann, fløte eller plantebasert mer ved behov)

1-2 ts salt

1-2 ts pepper

1/2 ts timian

2-3 knuste einebær

Kjør alt unntatt væsken i en foodprosessor til en glatt masse. Spe så på med litt melk til deigen «klumper» seg. Ha smør og olje i en varm stekepanne(helst jernpanne). Form passelige kjøttkaker med en fuktet hånd og spiseskje, før de stekes til de er karamelliserte(ikke svidd!) før du snur dem og steker videre. Juster temperaturen underveis bed behov.

Serveres med brunsaus, grønnsaker og litt tyttebær.

Har du prøvd hvalkaker før?

Published by V.F.O

30åring med aner fra Gildeskål, bosatt i Bodø med mann og barn. Oppvokst i fjæra og jobber for tiden som sjømathandler. Ønsker og inspirere, motivere og vise at sjømat trenger ikke være vanskelig eller kun fisk og skalldyr.

4 thoughts on “Hvalkaker

    1. Ja, men synes du det er lite sper du på med mer. Man må alltid se ann deigen da det kommer litt ann på væskeinnholdet i kjøttet.

      Like

  1. Dette skal jeg prøve i dag! Takk for oppskrift. Lagde viltgryte på hval for et par uker siden og det var sykt godt. Og utrolig mektig. God søndag 😊

    Like

    1. Så hyggelig! Hvalkjøtt er virkelig undervurdert altså, en av mine favoritter! Spiser heller det og vilt, enn storfe.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: