Hvalkaker

Kjøttkaker av hval. Varier kjøttkakene dine med hvalkjøtt istedenfor storfe eller vilt. Smaker helt nydelig og er nesten flaut hvor billig hvalkjøtt egentlig er. Passer fint i disse tider hvor prisene stiger til himmels på annet kjøtt. Her er iallefall min versjon av hvalkaker.

Du trenger:

400gram kjøttdeig av hval

1/2 gul løk

2 fedd hvitløk

2-3ss melk(bruk det du liker, vann, fløte eller plantebasert)

1-2ts salt

1-2ts pepper

1/2ts timian

2-3 knuste einebær

Kjør alt untatt væsken i en foodprosessor til en glatt masse. Spe så på med litt melk til deigen «klumper» seg. Ha smør og olje i en varm stekepanne(helst jernpanne). Form passelige kjøttkaker med en fuktet hånd og spiseskje, før de stekes til de er karamelliserte(ikke svidd!) før du snur dem og steker videre. Juster temperaturen underveis bed behov.

Serveres med brunsaus, grønnsaker og litt tyttebær.

Har du prøvd hvalkaker før?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s