
Kjøttkaker av hval. Varier kjøttkakene dine med hvalkjøtt istedenfor storfe eller vilt. Smaker helt nydelig og er nesten flaut hvor billig hvalkjøtt egentlig er. Passer fint i disse tider hvor prisene stiger til himmels på annet kjøtt. Her er iallefall min versjon av hvalkaker.
Du trenger:
400gram kjøttdeig av hval
1/2 gul løk
2-3 ss melk(bruk det du liker, vann, fløte eller plantebasert mer ved behov)
1-2 ts salt
1-2 ts pepper
1/2 ts timian
2-3 knuste einebær
Kjør alt unntatt væsken i en foodprosessor til en glatt masse. Spe så på med litt melk til deigen «klumper» seg. Ha smør og olje i en varm stekepanne(helst jernpanne). Form passelige kjøttkaker med en fuktet hånd og spiseskje, før de stekes til de er karamelliserte(ikke svidd!) før du snur dem og steker videre. Juster temperaturen underveis bed behov.
Serveres med brunsaus, grønnsaker og litt tyttebær.
Har du prøvd hvalkaker før?

Skal det være så lite væske i?
LikeLike
Ja, men synes du det er lite sper du på med mer. Man må alltid se ann deigen da det kommer litt ann på væskeinnholdet i kjøttet.
LikeLike
Dette skal jeg prøve i dag! Takk for oppskrift. Lagde viltgryte på hval for et par uker siden og det var sykt godt. Og utrolig mektig. God søndag 😊
LikeLike
Så hyggelig! Hvalkjøtt er virkelig undervurdert altså, en av mine favoritter! Spiser heller det og vilt, enn storfe.
LikeLike