Velkommen hit

Fesk-kjerringa er en del av Opsahl Sjømat og består av Veronica Furnes Opsahl med litt hjelp fra familie og venner.

Så og si oppvokst i fjæra på Sandhornøy(en times tid utenfor Bodø) hvor jeg har fisket og utforsket hver minste krik og krok. Jeg har alltid vært glad i og fiske å spise sjømat. Noe som kan komme av at ferskfesk var hverdagsmat under oppveksten min. Bestefar, pappa og onklene mine drev Bodø Skalldyr AS i sin tid, og før det drev bestefar med krabbe i trøndelag. Så man kan jo si at jeg har det i blodet.

Fesk-kjerringa ble til etter at jeg ble inspirert av tang og tare i 2016, til og ta steget videre for å utvikle noe eget. Det tok noen år før jeg fikk gjort det, men i mellomtiden har jeg sanket en hel del, både tang og inspirasjon med instagram kontoen min Fesk-kjerringa.

Jeg er utdannet sjømathandler med fagbrev. I tillegg til at jeg også har fagbrev i salgsfaget.

I første omgang er jeg en «Sjømatinfluencer» som deler tips, inspirasjon og oppskrifter som er sjømatrelatert på mine sosiale medier. Jeg er registrert primærprodusent av tang og tare som jeg håndsanker ved kysten av Salten. I tillegg har jeg også min egen krydderserie med tørket tang og tare. Tilbyr også små kurs/teambuilding eller besøk i skole/bhg med tang og tare som tema.

Jeg har en forkjærlighet for tradisjonsmat, da fra Salten regionen, men er også fascinert av andre måter og tilberede sjømat på. Favorittmaten min må være gammelsalta sei og hvitsaus eller fiskeboller i karrisaus. Synes det er morsomt og kombinere tradisjonsmat med litt mer moderne mat.

Jeg er opptatt av at man skal bruke mest mulig av fisken eller det man tar opp fra havet og leter etter tips og inspirasjon hvor enn det måtte dukke opp. Sjømat er jo mer enn bare fisk, derfor synes jeg det er skikkelig stas og dra på oppdagelsestur i fjæra, eller på ukjente holmer og skjær. For og se hva slags arter og ting som er der. Det meste kan spises!

2A46C7D4-BD85-462A-900B-253D93D5B7B7